Tikvice na Italijanski Nacin
Potrebni Sastojci:
- 4 Tikvice
- 200 g Kackavalja
- 1 kasika Putera
- 1 manja glavica crnog Luka
- 300 g pelata Paradajza
- 50 g zelenih Maslina
- 3 kasike Ulja
- Bosiljak
- Origano
- Mjesavina Zacina
Priprema: tikvicama odsjeci drske a zatim ih uzduzno presjeci na pola. Kascicom izdubiti sredinu i sito je isjeckati. Poslije toga, pelat od paradajza isjeckati na kocke, a crni luk i masline isjeckati sto sitnije. Na otopljenom puteru proprziti crni luk kako bih omeksao, pa dodati meso tikvica, pelat paradajza, masline, bosiljak, origano i zacine po ukusu. Dinstati na umjerenoj vatri dok sastojci ne omeksaju a suvisna tecnost ne uvri. Izdubljene tikvice premazati uljem i poslagati na nauljenu vatrostalnu ciniju. Peci 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni, zatim ih izvaditi iz rerne i u njih rasporediti polovinu pripremljene smjese od povrca. Prekriti listovima kackavalja pa zatim nanjeti ostatak smjese. Ovako pripremljene tikvice vratiti u rernu i peci dok ne porumene. Prijatno ..
- 4 Tikvice
- 200 g Kackavalja
- 1 kasika Putera
- 1 manja glavica crnog Luka
- 300 g pelata Paradajza
- 50 g zelenih Maslina
- 3 kasike Ulja
- Bosiljak
- Origano
- Mjesavina Zacina
Priprema: tikvicama odsjeci drske a zatim ih uzduzno presjeci na pola. Kascicom izdubiti sredinu i sito je isjeckati. Poslije toga, pelat od paradajza isjeckati na kocke, a crni luk i masline isjeckati sto sitnije. Na otopljenom puteru proprziti crni luk kako bih omeksao, pa dodati meso tikvica, pelat paradajza, masline, bosiljak, origano i zacine po ukusu. Dinstati na umjerenoj vatri dok sastojci ne omeksaju a suvisna tecnost ne uvri. Izdubljene tikvice premazati uljem i poslagati na nauljenu vatrostalnu ciniju. Peci 15 minuta na temperaturi od 200 stepeni, zatim ih izvaditi iz rerne i u njih rasporediti polovinu pripremljene smjese od povrca. Prekriti listovima kackavalja pa zatim nanjeti ostatak smjese. Ovako pripremljene tikvice vratiti u rernu i peci dok ne porumene. Prijatno ..
Pokreće Blogger.