Musaka za Udaju

Potrebni Sastojci:
- 300 g Juneceg mljevenog mesa
- 500 g Pasulja
- 100 g dimljene Slanine
- 1 Praziluk
- 1 glavica Luka
- 1 mala kasika crvene Paprike
- 1 kasika ljute mljevene Paprike
- Ulje
- So, Biber



Priprema: U tiganju sa zagrejanim uljem przimo sitno isjeckani luk i praziluk. Dodamo slaninu isjecenu na kockice, mljeveno meso, posolimo i pobiberimo. Prethodno skuhan i procjedjen pasulj posolimo, pobiberimo, dodamo kasiku mljevene ljute paprike i kasiku crvene paprike. Gnjecimo pasulj sa zacinima, dodamo ulje i promjesamo. polovinu smjese prespemo u vatrostalnu posudu, nanesemo fil od mljevenog mesa i dodamo preostali deo smjese od pasulje. Pecemo 15 minuta na temperaturi od 220 stepeni. Izvadimo musaku iz rerne i prelijemo izmucenim jajima pa zatim vratimo u rernu i pecemo jos 15 minuta. Posudu za serviranje ukrasimo listovima zelene salate i serviramo parcad musake. Prijatno ...
Pokreće Blogger.