Filipinsko Pile

Potrebni Sastojci:
- 1 Pile (1.2-155 kg)
- 2 zelene Paprike
- 2 glavice crnog Luka
- 3 cesnja Bjelog Luka
- 5 kasika soja Sosa
- 1 kafena kasika Djumbira
- 1 kafena kasika tabasko Sosa
- 50 g zutog secera
- 1 kasika Brasna
- 2-3 kasike vinskog Sirceta



- 1 pileca kocka za juhu
- ulje
- so i biber

Priprema: Na dasci za sjecenje isjecemo pile na parcad. Paprikama odsjecemo peteljke, ocistimo ih od sjemenki pa ih isjecemo na kockice. Sitno isjecemo crni i bjeli luk. U vrelu vodu u serpi stavimo kocku da se supa kuva. U tiganj na sporetu stavimo ulje da se zagreje. Parcad piletine posolimo, pobiberimo, uvaljamo u brasno. Na zagrejano ulje stavimo piletinu da se przi. Isprzeno meso vadimo iz tiganja i stavljamo u ciniju sa strane. U isti tiganj stavimo isjecen crni luk da se proprzi, kad luk omeksa dodajemo isjecenu papriku i isjecen bjeli luk. U tiganj zatim dodajemo tabasko sos, zuti secer i soja sos. Promjesamo i u tiganj vratimo isprzenu piletinu a zatim kutlacom naspemo supu koju smo prethodno skuvali. Poklopimo tiganj i ostavimo da se kuva 30-ak minuta. za vreme kuvanja povremeno okrenemo piletinu. Na sporet stavimo novi tiganj i u njega ulje da se zagreje. U tiganj dodajemo prethodno obarenu rizu, djumbir i promjesamo. Ciniju za sreviranje ukrasimo listovima zelene salate, na ciniju sipamo rizupa na rizu redjamo komade piletine koju prelivamo sosom u kome se spremala. Prijatno ...
Pokreće Blogger.