Zapecene Tortilje sa Piletinom

Potrebni Sastojci:
- 8 Tortilja
- 400 g Pileceg bjelog mesa
- 1 glavica crnog Luka
- 2 cena bjelog Luka
- 1 Paprika babura
- 350 g pelata Paradajza
- 200 g Kackavalja
- 1 ljuta Papricica
- 200 g Kecapa


- 4 kasike Ulja
- Origano, Biber, Mjesavina zacina

Priprema: Pilece bjelo meso isjeci na stapice, crni luk, papriku i pelat paradajza na kockice, a bjeli luk isjeckati sto sitnije. Kackavalj izrendati na krupno rende, ljutu papricicu isjeci na kolutove. Na malo ulja proprziti crni i bjeli luk, a zatim dodati ljutu i slatku papriku, pelat paradajza, origano, i zacine po ukusu. Dinstati na umjerenoj temperaturi dok povrce ne omeksa a zatim ga izmiksati. Posebno na malo ulja proprziti piletinu da porumeni, pa je sjediniti sa izmiksanim povrcem i promjesati. Tortilje nakratko sa obe strane ispeci u teflonskoj tavi kako bih porumenile. Napuniti ih pripremljenim filom i preklopiti napola. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati tortilje u nju tako da se na krajevima preklapaju. Preliti ih kecapom i posuti rendanim kackavaljom. Prekriti folijom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Prijatno ...
Pokreće Blogger.