Kraljica Cokolade

Potrebni Sastojci:
Za Biskvit:
- 3 Jajeta
- 2 kasike secera
- kasika brasna
- 2 kasike kakoa
- kesica praska za pecivo
- 2 kasike ruma
Za Fil:
- 200 g tamne cokolade
- 200 g mljecne cokolade
- 200 g bjele cokolade
- 750 ml slatke pavlake


Priprema: Za biskvit, umutite bjelanca sa secerom u cvrst snjeg, pa u njega ubacujte jedno po jedni zumanjce. Dodajte zatim brasno, prasak za pecivo i kakao pa lagano izmjesajte. Kalup precnika 20 cm podmazite margarinom i pospita kakaom ili brasnom pa ralijte smjesu za biskvit. Pecite u rerni oko 15 minuta na temperaturi od 170 steoeni. Fil, na pari rastopite cokolade u po 20 ml slatke pavlake i ostavite da se hladi. Ohladjene cokoladne smjesepojedinacno mutite mikserom dok ne postanu pjenaste. Ispeceni biskvit natopite rumom razblazenim u vodi, pa ga premazite filovima pocev od crnog ka bjelom. Od preostale slatke pavlake umutite slag i njime ukrasite tortu. Prijatno ..
Pokreće Blogger.