Pileca Supa Sa Jetrenim Knedlicama
Potrebe Namirnice
- 1 kg Pileceg Mesa
- Glavica Luka
- 3 Sargarepe
- 3 Korena Persuna
- Manji Koren Celera
- Kasika Soli
- Kascica Bibera
- 3 l Vode
- Knedlice Od Pilece Dzigerice
Priprema Knedlica
Ssatojci:250 g pilece dzigerice (odlezale u mlijeku), sredina od belog hleba, dva cena bijelog luka, pola veze persuna, jaje, kasika prezli, 10 kasika brasna, so, biber, malo masti. Dzigericu sameljite ili istruzite nozem na dasci. Crni i bijeli luk isjeckajte najsitnije i proprzite na masti. Sredinu hleba natopite u malo mlijeka, lagano umjesajte dzigericu, oba luka, naseckan persun, prezle, so, biber.Dodajte toliko brasna da dobijete zitku smesu. Neka odstoji 15-ak minuta a zatim kasikom vadite knedle i ukuvavate ih u supu.
Priprema: Zagrejte vodu, kad prokljuca posolite i stavite meso. Posto provri i zapeni, skinite penu. Kuvajte jedan sat na tihoj vatri, dodajte prepecen luk, sargarepu, persun i celer. Kuvajte jos 15 minuta. Procedite, pobiberite. Kad ponovo provri, ukuvajte knedlice, pustite da vri 15 minuta, iskljucite ringlu, ubacite persun, poklopite i ostavite ne ringli jos 10 minuta. Prijatno ...
- 1 kg Pileceg Mesa
- Glavica Luka
- 3 Sargarepe
- 3 Korena Persuna
- Manji Koren Celera
- Kasika Soli
- Kascica Bibera
- 3 l Vode
- Knedlice Od Pilece Dzigerice
Priprema Knedlica
Ssatojci:250 g pilece dzigerice (odlezale u mlijeku), sredina od belog hleba, dva cena bijelog luka, pola veze persuna, jaje, kasika prezli, 10 kasika brasna, so, biber, malo masti. Dzigericu sameljite ili istruzite nozem na dasci. Crni i bijeli luk isjeckajte najsitnije i proprzite na masti. Sredinu hleba natopite u malo mlijeka, lagano umjesajte dzigericu, oba luka, naseckan persun, prezle, so, biber.Dodajte toliko brasna da dobijete zitku smesu. Neka odstoji 15-ak minuta a zatim kasikom vadite knedle i ukuvavate ih u supu.
Priprema: Zagrejte vodu, kad prokljuca posolite i stavite meso. Posto provri i zapeni, skinite penu. Kuvajte jedan sat na tihoj vatri, dodajte prepecen luk, sargarepu, persun i celer. Kuvajte jos 15 minuta. Procedite, pobiberite. Kad ponovo provri, ukuvajte knedlice, pustite da vri 15 minuta, iskljucite ringlu, ubacite persun, poklopite i ostavite ne ringli jos 10 minuta. Prijatno ...
Pokreće Blogger.