Kuvana Jela


Pileca supa sa povrcem i Grizom

Potrebni Sastojci:
- 1 komad Piletine
- Grasak
- Mrkva
- Tjestenina za supu
- Persun
- Griz
- Zacini











Priprema: Bilo koji komad piletine skuhati u 1 litru vode. Izvaditi skuhanu piletinu i ocistiti je od kostiju. U vodu u kojoj se kuhala staviti grasak i isjeckanu mrkvu i vretiti pilece meso a zatim dodati tjesteninu, presun i zacine po zelji. Nakon 10-ak minuta kuhanja dodati jednu veliku kasiku griza i dobro promjesati kako bih se supa zgusnula. Prijatno ...

Supa od Raznog Povrca

Potrebni Sastojci:
- 1 glavica sitno isjeckanog Lika
- 1/2 crvene Paprike isjeckane na kockice
- 1/2 zelene Paprike isjeckane na kockice
- 1 isjeckan Celer
- 1 izrendana Mrkva
- 1 l Vode
- 1 Krompir isjeckan na kockice
- 1/2 Graska


- 1/2 solje Kukuruza
- 1 solja cvjetica Karfiola
- 3 lista Kupusa isjeckanog na kockice
- 1 list Lovora
- So, Vegeta, Biber
- Posni Rezanci

Priprema: Na malo ulja preprziti sitno sjeckani luk, papriku, celer i mrkvu. Postepeno dodavati vodu. Kad prokljuca, dodati i ostale sastojke i kuvati na tihoj vatri jos 15 minuta ili dok se tjestenina ne skuva. Ukoliko postite na vodi, jednostavno izostavite ulje. Prijatno ...

Sarma sa Sampinjonima

Potrebne Namirnice:
-500 gr Sampinjona
-150 gr Oraha
-20-ak listova kiselog Kupusa
-1 crni Luk
-1 Mrkva
-Vegeta, so,
-Aleva Paprika


Priprema:Luk sitno isjeckati i proprziti na maslinovom ulju. Dodati rendanu mrkvu i kada se izdinsta dodati sjeckane sampinjone. Prodinstati jos par minuta, zaciniti, dodati orahe i skloniti sa vatre. Ohladjenom masom puniti listove kupusa i redjati u lonac, naliti vodom i kuvati na laganoj vatri nekih sat i po vremena. U fil se po zelji moze dodati soja ili riza. Prijatno ...

Pileca Supa Sa Jetrenim Knedlicama

Potrebe Namirnice
- 1 kg Pileceg Mesa
- Glavica Luka
- 3 Sargarepe
- 3 Korena Persuna
- Manji Koren Celera
- Kasika Soli
- Kascica Bibera
- 3 l Vode
- Knedlice Od Pilece Dzigerice

Priprema Knedlica
Ssatojci:250 g pilece dzigerice (odlezale u mlijeku), sredina od belog hleba, dva cena bijelog luka, pola veze persuna, jaje, kasika prezli, 10 kasika brasna, so, biber, malo masti. Dzigericu sameljite ili istruzite nozem na dasci. Crni i bijeli luk isjeckajte najsitnije i proprzite na masti. Sredinu hleba natopite u malo mlijeka, lagano umjesajte dzigericu, oba luka, naseckan persun, prezle, so, biber.Dodajte toliko brasna da dobijete zitku smesu. Neka odstoji 15-ak minuta a zatim kasikom vadite knedle i ukuvavate ih u supu.

Priprema: Zagrejte vodu, kad prokljuca posolite i stavite meso. Posto provri i zapeni, skinite penu. Kuvajte jedan sat na tihoj vatri, dodajte prepecen luk, sargarepu, persun i celer. Kuvajte jos 15 minuta. Procedite, pobiberite. Kad ponovo provri, ukuvajte knedlice, pustite da vri 15 minuta, iskljucite ringlu, ubacite persun, poklopite i ostavite ne ringli jos 10 minuta. Prijatno ...

Karfiol Corba


Potrebne Namirnice
- Glavica Karfiola
- Kasicica Brasna
- So, Bijeli Bober
- 2 dl Kisele Pavlake
- Krutoni



Priprema: Karfiol ocistite od listova, operite i razdvojite na manje cvetove pa stavite u vrucu posoljenu vodu. Kad karfiol omeksa, dodajte brasno prethodno proprzeno na malo ulja. Promjesajte, posolite i pobiberite. Sklonite sa vatre i sve vreme mjesajuci dodajte pavlaku. Posluzite vruce uz preprzene kockice hljeb (krutone).

Pokreće Blogger.