Piletina


Filipinsko Pile

Potrebni Sastojci:
- 1 Pile (1.2-155 kg)
- 2 zelene Paprike
- 2 glavice crnog Luka
- 3 cesnja Bjelog Luka
- 5 kasika soja Sosa
- 1 kafena kasika Djumbira
- 1 kafena kasika tabasko Sosa
- 50 g zutog secera
- 1 kasika Brasna
- 2-3 kasike vinskog Sirceta



- 1 pileca kocka za juhu
- ulje
- so i biber

Priprema: Na dasci za sjecenje isjecemo pile na parcad. Paprikama odsjecemo peteljke, ocistimo ih od sjemenki pa ih isjecemo na kockice. Sitno isjecemo crni i bjeli luk. U vrelu vodu u serpi stavimo kocku da se supa kuva. U tiganj na sporetu stavimo ulje da se zagreje. Parcad piletine posolimo, pobiberimo, uvaljamo u brasno. Na zagrejano ulje stavimo piletinu da se przi. Isprzeno meso vadimo iz tiganja i stavljamo u ciniju sa strane. U isti tiganj stavimo isjecen crni luk da se proprzi, kad luk omeksa dodajemo isjecenu papriku i isjecen bjeli luk. U tiganj zatim dodajemo tabasko sos, zuti secer i soja sos. Promjesamo i u tiganj vratimo isprzenu piletinu a zatim kutlacom naspemo supu koju smo prethodno skuvali. Poklopimo tiganj i ostavimo da se kuva 30-ak minuta. za vreme kuvanja povremeno okrenemo piletinu. Na sporet stavimo novi tiganj i u njega ulje da se zagreje. U tiganj dodajemo prethodno obarenu rizu, djumbir i promjesamo. Ciniju za sreviranje ukrasimo listovima zelene salate, na ciniju sipamo rizupa na rizu redjamo komade piletine koju prelivamo sosom u kome se spremala. Prijatno ...

Pileci Kroketi

Potrebni Sastojci:
- Pilece Grudi
- 2 Kriske Bjelog Hljeba
- 2 kasike Kisele Pavlake
- 80 g Putera
- 2 Jaja
- malo Mljeka
- 2 kasike Griza
- So, Biber
- Ulje





Priprema: Piletinu skuvajte kao za supu, pa izvadite meso, ostavite da se ohladi pa ga sameljite u blenderu.. Hljeb natopite u mljeku, dobro ga ocjedite i dodajte samljevenom mesu. smjesi dodajte i umucen puter i griz, posolite, pobiberite, pa ubacite kiselu pavlaku. Od smjese formirajte manju pljeskavicu, svaku uvaljajte u mjesavinu brasna i mjesavine zacina pa u jaja pa ponovi u brasno i pecite na zagrejanom ulju. Prijatno ...

Zeleni pire sa Piletinom

Potrebni Sastojci:
- 400 g Pilecih fileta
- 1/2 kg Krompira
- 400 g Graska
- Mrkva
- Crveni Luk
- Pavlaka
- Persun
- Zacini


Priprema: Ogulite krompir i skuhajte ga u slanoj vodi, kad krompir malo omeksa dodati grasak i mrkvu i kuhati sve zajedno 15-ak minuta. Povrce zatim procjediti, dodati zacine i malo markarina i mljeka pa izmiksati. U medjuvremenu izdinstati piletinu na sitno isjecenom crvenom luku. Dodati zacine i pavlaku i ostaviti da krcka na umjerenoj temperaturi. Pire servirati uzpiletinu. Prijatno ...

Zapecene Tortilje sa Piletinom

Potrebni Sastojci:
- 8 Tortilja
- 400 g Pileceg bjelog mesa
- 1 glavica crnog Luka
- 2 cena bjelog Luka
- 1 Paprika babura
- 350 g pelata Paradajza
- 200 g Kackavalja
- 1 ljuta Papricica
- 200 g Kecapa


- 4 kasike Ulja
- Origano, Biber, Mjesavina zacina

Priprema: Pilece bjelo meso isjeci na stapice, crni luk, papriku i pelat paradajza na kockice, a bjeli luk isjeckati sto sitnije. Kackavalj izrendati na krupno rende, ljutu papricicu isjeci na kolutove. Na malo ulja proprziti crni i bjeli luk, a zatim dodati ljutu i slatku papriku, pelat paradajza, origano, i zacine po ukusu. Dinstati na umjerenoj temperaturi dok povrce ne omeksa a zatim ga izmiksati. Posebno na malo ulja proprziti piletinu da porumeni, pa je sjediniti sa izmiksanim povrcem i promjesati. Tortilje nakratko sa obe strane ispeci u teflonskoj tavi kako bih porumenile. Napuniti ih pripremljenim filom i preklopiti napola. Vatrostalnu posudu nauljiti, poslagati tortilje u nju tako da se na krajevima preklapaju. Preliti ih kecapom i posuti rendanim kackavaljom. Prekriti folijom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 15 minuta. Prijatno ...

Pileci fileti u Bijelom Sosu

Potrebni Sastojci:
-600 gr Pilecih Prsa
-200 ml Majoneza
-Sok od Pola Limuna
-100 ml Kisele Pavlake
-Brasno
-So
-Biber
-Ulje






Priprema:Meso isjecite na snicle, pa ih posolite, pobiberite i uvaljajte u brasno. Sa obe strane kratko preprzite snicle. Dodajte im sok od pola limuna i malo vode. Krckajte oko pet minuta, pa meso izvadite i stavite na toplo, a u sos od przenja umjesajte kiselu pavlaku. Kuvajte na tihoj vatri dok se sos ne zgusne. Skinite sa vatre, pa dodajte majonez i sve dobro sjedinite. Po zelji u sos mozete dodati malo marinirani pecuraka. Prijatno ...

Pilece Rolnice

Potrebni Sastojci:
-500 gr Pilecih Prsa
-100 gr Mesnate Slanine
-250 ml Majoneza
-Malo Bibera
-Zelena Salata
-Malo Mirodjije






Priprema:Posolite meso i isjecite ga na kockice, pa potom svaku kockicu uvijete u komad tanko sjecene slanine. Pricvrstite cackalicom i redjejte rolnice u pleh. Pecite na temperaturi od 180 stepeni uz povremeno okretanje mesa. Rolnice su gotove kad se slanina istopi i postane hrskava. Majozez pomjesajte sa malo bibera i mirodjijom i posluzite kao sos na listu zelene salate. Prijatno ...
Pokreće Blogger.