Kapri Torta

Potrebni Sastojci:
Za Koru:
-6 Bjelanaca
-300 g Secera
-1/2 limuna
Fil 1:
-600 g Jagoda
-300 g Secera
-3 Pudinga od Jagode
Fil 2:
-6 Zumanaca
-6 kasika Secera
-250 g Margarina


Cokoladni Preliv:
-100 g cokolade za kuvanje
Ukrasavanje:
-100 g Slaga

Priprema: U posudi za mjesanje umutiti bjelanca uz postepeno dodavanje secera, zatim u cvrstu pjenu od bjelanaca dodati sok od pola limuna. Smjesu sipati u pleh oblozen papirom za pecenje i peci sat vremena na temperaturi od 100 stepeni. Fil 1: U odgovarajucu posudu staviti jagode i 300 g secerapa kuvati dok jagode ne omeksaju, zatim dodati razmucen puding od jagode i prokuvati fil i ostaviti ga da se ohladi.
Fil 2:Umutiti zumanca sa 6 kasika secera, skuvati na pari i ostaviti da se ohladi. Posebno umutiti margarin, a zati ga sjediniti sa ohladjenim filom. Mutiti mikserom dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Cokoladu istopiti, a slag umutiti. Tortu filujemo sledecim redosljedom, kora, fil 1, fil 2, cokolada, slag. Prijatno...
Pokreće Blogger.