Jela sa Mesom

Cevapi u Slanini


 Potrebni Sastojci:
- Mljeveno Meso
- Crni Luk
- Krompir
- Dimljena Slanina
- Mjesavina Zacina
- Paradajz
- Kackavalj






Priprema: Glavicu crnog luka sitno isjecemo i dodamo u sud sa mljevenim mesom. Dodamo vegetu, mljevenu crvenu papriku i jedno jaje. U sud krupno narendamo dva kuvana krompira. Posolimo, pobiberimo i mjesamo kasikom dok se smjesa ne sjedini. Od smjese oblikujemo cevape. Svaki cevap uvijemo u lentu dimljene slanine. Paradajz isjecemo na krugova. U nauljenu vatrostalnu posudu poredamo krugove paradajza a na njih cevape u slanini. Na cevape nanosimo narendani kackavalj. Posudu stavimo u rernu i pecemo 30 minuta na 200 stepeni. Na jednu stranu tanjira servirajte stepenasto poredjane krugove paradajza. Na drugu stranu tanjira serviramo cevape u slanini. Dekorisemo prstenovima crnog luka i grancicama persuna. Prijatno ...

Musaka za Udaju

Potrebni Sastojci:
- 300 g Juneceg mljevenog mesa
- 500 g Pasulja
- 100 g dimljene Slanine
- 1 Praziluk
- 1 glavica Luka
- 1 mala kasika crvene Paprike
- 1 kasika ljute mljevene Paprike
- Ulje
- So, Biber



Priprema: U tiganju sa zagrejanim uljem przimo sitno isjeckani luk i praziluk. Dodamo slaninu isjecenu na kockice, mljeveno meso, posolimo i pobiberimo. Prethodno skuhan i procjedjen pasulj posolimo, pobiberimo, dodamo kasiku mljevene ljute paprike i kasiku crvene paprike. Gnjecimo pasulj sa zacinima, dodamo ulje i promjesamo. polovinu smjese prespemo u vatrostalnu posudu, nanesemo fil od mljevenog mesa i dodamo preostali deo smjese od pasulje. Pecemo 15 minuta na temperaturi od 220 stepeni. Izvadimo musaku iz rerne i prelijemo izmucenim jajima pa zatim vratimo u rernu i pecemo jos 15 minuta. Posudu za serviranje ukrasimo listovima zelene salate i serviramo parcad musake. Prijatno ...

Snicle u sosu od Sira

Potrebni Sastojci:
- 4 Snicle
- 250 g Sira
- 250 ml Pavlake
- mladi Luk
- pola glavice crnog Luka
- 250 mljeka
- ulje
- so i biber


Priprema: Posolimo snicle sa obe strane i przimo u tiganju sa zagrejanim uljem. Sir isjecemo na parcad i stavimo u drugi tiganj. Dodajemo mljeko a kad se sir rastopi u tiganj dodajemo i pavlaku. Isprzene snicle redamo u vatrostalnu posudu i dodamo masnucu u kojoj su se przile. Prelijemo sosom i pecemo 40 minuta na temperaturi od 220 stepeni. Pola glavice luka isjeckamo i przimo u tiganju sa zagrejanim uljem. Dodamo parcad prethodno skuhanog krompira i mladi luk isjeckan na parcad. Posolimo i pobiberimo. Serviramo snicle, ukrasimo povrcem iz tiganja i sitno sjeckanim persunom. Prijatno ...
Pokreće Blogger.