Cevapi u Slanini
Potrebni Sastojci:
- Mljeveno Meso
- Crni Luk
- Krompir
- Dimljena Slanina
- Mjesavina Zacina
- Paradajz
- Kackavalj
Priprema: Glavicu crnog luka sitno isjecemo i dodamo u sud sa mljevenim mesom. Dodamo vegetu, mljevenu crvenu papriku i jedno jaje. U sud krupno narendamo dva kuvana krompira. Posolimo, pobiberimo i mjesamo kasikom dok se smjesa ne sjedini. Od smjese oblikujemo cevape. Svaki cevap uvijemo u lentu dimljene slanine. Paradajz isjecemo na krugova. U nauljenu vatrostalnu posudu poredamo krugove paradajza a na njih cevape u slanini. Na cevape nanosimo narendani kackavalj. Posudu stavimo u rernu i pecemo 30 minuta na 200 stepeni. Na jednu stranu tanjira servirajte stepenasto poredjane krugove paradajza. Na drugu stranu tanjira serviramo cevape u slanini. Dekorisemo prstenovima crnog luka i grancicama persuna. Prijatno ...
- Mljeveno Meso
- Crni Luk
- Krompir
- Dimljena Slanina
- Mjesavina Zacina
- Paradajz
- Kackavalj
Priprema: Glavicu crnog luka sitno isjecemo i dodamo u sud sa mljevenim mesom. Dodamo vegetu, mljevenu crvenu papriku i jedno jaje. U sud krupno narendamo dva kuvana krompira. Posolimo, pobiberimo i mjesamo kasikom dok se smjesa ne sjedini. Od smjese oblikujemo cevape. Svaki cevap uvijemo u lentu dimljene slanine. Paradajz isjecemo na krugova. U nauljenu vatrostalnu posudu poredamo krugove paradajza a na njih cevape u slanini. Na cevape nanosimo narendani kackavalj. Posudu stavimo u rernu i pecemo 30 minuta na 200 stepeni. Na jednu stranu tanjira servirajte stepenasto poredjane krugove paradajza. Na drugu stranu tanjira serviramo cevape u slanini. Dekorisemo prstenovima crnog luka i grancicama persuna. Prijatno ...
Pokreće Blogger.